"UTree" este o platformă IT dezvoltată de compania Lynx Solutions în colaborare cu Asociația Pando, care găzduiește catalogul online al arborilor urbani din orașul Târgu Mureș.

Suntem convinși, că este necesar cunoașterea arborilor din oraș, cu scopul de a arăta multora valoarea lor și pentru a crea o bază factuală solidă pentru discuțiile legate de managementul lor.

Catalogul arborilor este completat de către voluntari - locuitorii entuziaști - care prezintă interes asupra aspectului spațiilor verzi.

Acest catalog al arborilor urbani asigură informații actualizate în mod regulat despre starea arborilor din oraș, poate fi folosit de administrația locală ca un instrument eficient în identificarea arborilor problematici, în desfășurarea unui management de risc pro-activ.

Pentru locuitori și organizațiile neguvernamentale interesați în protejarea arborilor valoroși din oraș acest catalog online al arborilor urbani – accesibil pentru oricine - reprezintă o unealtă de sprijin în activitatea lor de susținere al arborilor urbani.